BILGISAYAR 2

 

 
  •  İTÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM FAKÜLTESİ

    Günümüzde, yaşamımızın her alanında bir bilgisayar uygulamasıyla karşılaşmaktayız. Bilgisayar teknolojisindeki gelişmeler, beraberinde bilgiye dayalı sistemlerin de gelişimini sağlamıştır. Bu nedenle içinde bulunduğumuz dönem bilgi çağı olarak da anılmaktadır. Bilgisayar ve uygulamalarının hızlı gelişimi ve yaygınlaşması, bu konuda farklı uzmanlık alanlarının doğmasına neden olmuştur. Bilgisayar ve Bilişim Fakültesinin bu uzmanlık alanlarını kapsamak amacı ile sundugu programlardan bir tanesini de State University of New York ile birlikte sunmaktadir. 

    Bu kapsamda uluslararasi bir program olarak sunulan Bilişim Sistemleri Mühendisliği, işletmelerde örgütsel bilgi yapısı ve veri akışının düzenli bir biçimde tutulmasında ve bilgilere erişimin güvenli, etkin ve hızlı olarak sağlanmasında kullanılan yazılımların ögretilmesini kapsar. İşletmenin yapısını ve yönetimini bilir ve yazılım mühendisliği çalışmalarını bu bilgilerle sürdürür.

    Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi’nde, alanlarında uzman profesör, doçent ve öğretim üyelerinden oluşan güçlü bir akademik kadroyla eğitim yürütülmektedir. Tam zamanlı ve yarı zamanlı olarak çalışmakta olan akademisyenler, ders programı içerisinde bulunan ve toplam eğitimin büyük bir kısmını oluşturan mesleki eğitimi vermekle yükümlüdür. Mühendislik eğitiminin önemli bir kısmını oluşturan temel bilim dersleri ise İTÜ Fen Edebiyat Fakültesi öğretim elemanları tarafından verilmektedir

 

  • SUNY BINGHAMTON 

    Binghamton Üniversitesi, 64 üniversitenin biraraya gelmesinden oluşan New York Eyaleti Üniversiteler Ağı'na (State University of New York-SUNY) bağlıdır. 5000'e yakın yükseköğretim programının yürütüldüğü SUNY sisteminin kayıtlı 400,000 öğrencisi bulunmaktadır. New York şehrine karayoluyla yaklaşık 3 saatlik mesafedeki Binghamton kentinde bulunan Binghamton Üniversitesi, SUNY sisteminin dördüncü büyük araştırma üniversitesidir. Binghamton Üniversitesi, 15.000’den fazla kayıtlı lisans ve lisansüstü öğrencisi bulunan ve dünyanın hemen her ülkesinden yabancı öğrencileriyle çok uluslu bir yapıya sahip olan bir üniversitedir. Yüksek araştırma bütçesiyle de ön plana çıkan Binghamton Üniversitesi, ABD’de ve tüm dünyada üniversite sırlamalarında üst sıralarda yer almaktadır. SUNY Binghamton hakkında daha detaylı bilgiye www.binghamton.edu adresinden ulaşılabilir. 

 

ÖNEMLİ: 2023-2024 Akademik yılı için Bilişim Sistemleri Mühendisliği şartlarında değişiklik yapılmıştır. ÖSYM 2023 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu Bk. 307'de yer alan kabul şartı şu şekildedir: "Bu programının yerleştirme puan türünde başarı sırası 130 bininci sırada olan adayın yerleştirme puanının altında yerleştirme puanına sahip adaylar yerleştirilmeyecektir. Bu şartı sağlamayan adaylar ilgili programı tercih edemeyeceklerdir. Bu şartı sağlayamayan adayların, tercih yapmış olsalar bile ilgili tercihleri yerleştirme işlemine alınmayacaktır."

 

- Bilişim Sistemleri Mühendisliği, İTÜ ve SUNY BINGHAMTON Üniversiteleri arasında yürütülecek olan bir çift diplomalı uluslararası ortak lisans programıdır.

- Program 2003-2004 öğretim yılından itibaren öğrenci almaktadır.

- Program 4 yıllık, çok disiplinli bir mühendislik programıdır.

- Programın öğrenim dili İngilizcedir.

- Programa başlayabilmek için TOEFL sınavından IBT:83  ve üstü puan almış olmak gerekir.

- Dil yeterliliğini sağlayamayanlar, azami iki yıl süre ile İTÜ İngilizce Hazırlık Okuluna devam ederler.

- Hazırlık, İTÜ ve Binghamton Üniversitesi'ndeki eğitim ücretleri için Öğrenim Ücretleri sayfasına bakabilirsiniz.

- Programa kabul edilecek öğrenci sayısı 2023 -2024 öğretim yılı için 25 kişidir.

- Programa kabul edilen öğrenciler Birinci ve Üçüncü akademik yıllarını İstanbul Teknik Üniversitesi'nde, İkinci ve Dördüncü akademik yıllarını ise Binghamton Üniversitesi'nde geçirirler.

- Programdan mezun olan öğrenciler Bilişim Sistemleri Mühendisliği dalında İstanbul Teknik Üniversitesi ve Binghamton Üniversitesi Lisans diplomalarını birlikte alırlar.

- Programa kayıtlı öğrenciler İTÜ deki derslerini, İTÜ Maslak Kampüsü'nde (İstanbul) ve A.B.D.'deki derslerini ise Binghamton Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde (Binghamton, New York, A.B.D.) alacaklardır.