• Öğrenim ücretleri birinci ve ikinci dönem başında iki taksit şeklinde ödenir.
  • Öğrenim ücretleri, İTÜ’deki yıllar için İTÜ’ye, ABD’deki yıllar için ABD’ye yapılır.
  • İTÜ’ye yapılacak olan ödemelerin tarihleri www.sis.itu.edu.tr adresinde duyurulacaktır.
  • Ödemeler sadece öğrenim ücretlerini içermektedir, bunların dışında yurt, kırtasiye, kişisel harcamalar, sağlık sigortası vb. giderler ayrıca ödenecektir.
  • ABD’deki öğrenim ücretlerine her yıl belirli bir oranda artış yapılabilmektedir.
  • 2023-2024 Akademik yılında İngilizce Hazırlık eğitiminin yıllık ücreti 13.360 TL, İTÜ’deki akademik yıl başına ödenecek olan öğrenim ücreti 1. ve 3. Yıllar, yıl başına 25.040 TL, 2. Yıl Güz Dönemi için 12.520 TL’dir.
  • ABD’deki güncel öğrenim ücretlerini (Out state tuition veya Non-Residential student tutarları) http://www.fitnyc.edu/bursar/tuition.php  internet adresinden öğrenebilirsiniz.
  • Öğrencilerimizden gelen geri dönüşler ışığında, ABD’deki öğrencilerimiz bir akademik yılda, öğrenim harcı dışında ortalama 15.000 ABD doları harcama yapabilmektedirler.

ÖNEMLİ NOT: İTÜ'deki dönemler için Çift Diploma Programları öğrenim ücretleri, Vakıfbank şubelerinden öğrenci numarasıyla ya da Vakıfbank ATMlerinden yine öğrenci numarasıyla ödenmektedir. Herhangi bir IBAN numarasına ödeme yapmayınız.